Side Area Logo
Добро дојдовте на нашата веб страна
Поврзи се со нас
 

Награда за “Најдобар Пензиски Фонд за 2015 година во Централна и Источна Европа”

Награда за “Најдобар Пензиски Фонд за 2015 година во Централна и Источна Европа”

ПРВО ПЕНЗИСКО ДРУШТВО АД СКОПЈЕ

На свечена церемонија во Барселона, Шпанија одржана на 19.11.2015 година, КБ Прво пензиско друштво АД Скопје ја доби престижната и посакуваната награда за ” Најдобар Пензиски Фонд за 2015 година во Централна и Источна Европа” во организација на реномираниот финансиски магазин IPE (Investment & Pensions Europe).

Јанко Тренкоски, генерален директор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје, поврзано со наградата, изјави: „Наградата претставува исклучителен успех за нас и за реформираниот пензиски систем во Република. Македонија. Станавме дел од навистина компетентно друштво на наградени пензиски фондови од цела Европа. Во конкуренција на фондови од Романија, Латвија, Естонија, Полска, Хрватска, итн., го освоивме првото место. Оваа е награда е посветена на сите членови на Фондот, наши сограѓани“.

Друштвото, со ова уште еднаш докажа дека ги постави темелите на една успешна приказна, која ветува дека ќе продоложи да ја гради и во иднина.

Нема коментари

Коментарите се не достапни во моментов