Side Area Logo
Добро дојдовте на нашата веб страна
Поврзи се со нас
 

Престижна интернационална награда за „Најдобара пасивна инвестициона стратегија

Престижна интернационална награда за „Најдобара пасивна инвестициона стратегија

КБ ПРВО ПЕНЗИСКО ДРУШТВО АД СКОПЈЕ

На свечена церемонија IPE Awards 2016 во Берлин, Германија одржана на 01.12.2016 година, КБ Прво пензиско друштво АД Скопје ја доби престижната награда за “„Најдобара пасивна инвестицискона стратегија“ ” во организација на реномираниот финансиски магазин IPE (Investment & Pensions Europe).

Според официјалниот извештај на Комисијата за доделување на наградите тоа е награда за јасна и добро конструирана портфолио стратегија која дава максимум резултати во рамките на конзервативните законски ограничувања.

Наградата претставува продолжување на успешната приказна која КБ Прво пензиско друштво АД Скопје започна да ја гради во минатите години, како и потврда за успешноста на реформираниот пензиски систем во Република Македонија, професионалната работа и грижата за членството, пред се.

Нема коментари

Коментарите се не достапни во моментов