Side Area Logo
Добро дојдовте на нашата веб страна
Поврзи се со нас
 

Archive

Пошумување во Берово 22.11.2023 година

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Кампањата „Замени и засади“ на КБ Прво пензиско друштво со нова акција и пошумување на површина од 2 хектари со 5 000 садници. По успешното финализирање на претходните две акции во склоп на кампањата „Замени и засади“ со пошумување на одреден предел, КБ Прво пензиско друштво

ПОВЕЌЕ

Пошумување во Кочани 22.11.2022 година

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Предизвикот наречен „Замени и засади“ на КБ Прво пензиско друштво, по втор пат го доби својот епилог, овој пат со озеленување на 1 хектар и засадување на 2.500 нови садници во пределот на Кочани.   Својата мисија за зелена иднина, која се фокусира на унапредување и подобрување

ПОВЕЌЕ

ЗАМЕНИ И ЗАСАДИ 2022

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Под мотото „Да инвестираме заедно во зелена иднина“ изминатата сабота Друштвото одржа забавно-едукативен настан во склоп на кампањата „Замени и засади“, кој имаше за цел преку дружба, игра и забава да ги едуцира посетителите како со мали активности можат да помогнат во унапредување на животната

ПОВЕЌЕ

ЗАМЕНИ И ЗАСАДИ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Изминатиот четврток 25.11.2021 го финализиравме првиот циклус од кампањата “Замени и засади” со озеленување на 1 хектар непошумен дел и засадивме 2500 садници во пределот на местото Пезово, на потегот од Куманово кон Свети Николе. Им благодариме на сите членови кои се вклучија во оваа акција

ПОВЕЌЕ

WIZZ AIR СКОПСКИ МАРАТОН 2021

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=".vc_custom_1635245360567{padding-bottom: 100px !important;}"]Тимот на КБ Прво е подготвен за стартот на трката на Wizz Air Скопски маратон 2021. Ги бодриме заедно нашите маратонци и им посакуваме одличен резултат. ?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ПОВЕЌЕ

МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ПОСВЕТЕН НА ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=".vc_custom_1635245372517{padding-bottom: 100px !important;}"]На 05.06.2021, го одбележуваме меѓународниот ден посветен на заштитата на животната средина, кој на иницијатива на ОН прерасна во глобална платформа и најголем годишен настан за поттикнување и поддржување на еколошки иницијативи. Да се вклучиме заедно во битката против најголемите загадувачи, но и

ПОВЕЌЕ