Side Area Logo
Добро дојдовте на нашата веб страна
Поврзи се со нас
 

Oд 23 до 25 ноември годинава ќе се одржи шестото издание на Деновите на финансиската писменост

Oд 23 до 25 ноември годинава ќе се одржи шестото издание на Деновите на финансиската писменост

Од 23-ти до 25-ти ноември годинава ќе се одржи шестото издание на Деновите на финансиската писменост коишто ги организираат финансиските регулаторни институции, во соработка со приватниот финансиски сектор.

За Деновите на финансиска писменост, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување МАПАС и пензиските друштва се фокусираат на активности за подигање на свесноста кај граѓаните и фирмите за доброволното пензиско осигурување или познато како трет пензиски столб.

Повеќе информации на следниов линк: https://mapas.mk/soopshtenie-za-denovi-na-finansiska-pismenost-2022/

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02/ 32 24 229.

Нема коментари

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР