Side Area Logo
Добро дојдовте на нашата веб страна
Поврзи се со нас
 

ПРЕСТИЖНА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА „НАЈДОБАРА ПАСИВНА ИНВЕСТИЦИОНА СТРАТЕГИЈА 2022

ПРЕСТИЖНА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА „НАЈДОБАРА ПАСИВНА ИНВЕСТИЦИОНА СТРАТЕГИЈА 2022

Со посебно задоволство објавуваме дека на овогодинешниот настан за награди на европските пензиски фондови одржан од страна на IPE во Ротердам – Холандија, КБ Прво е добитник на престижната награда „Best Passive Investment Management“.

Оваа награда е резултат на посветеноста на целиот тим на КБ Прво пензиско друштво, но воедно и признание за реформираниот пензиски систем во земјава.

„Многу добро структуриран пристап за инкорпорирање на максимално дозволената изложеност на странски акции на трошковно ефикасен начин, генерирајќи атрактивни приноси“ – гласи изјавата на еден од главните судии.

IPE (Investment & Pensions Europe) е водечка европска публикација за институционални инвеститори и пензиски фондови чии податоци и информации ја даваат најавторитетната слика за пензиските средства ширум континентот.

Продолжуваме кон нови успеси!

За подетални информации околу наградата и самиот настан посетете го линкот:

https://ipe.swoogo.com/awards-2022/winners2022

Нема коментари

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР